Geneanet > Ressurser > Blogg > Geneanet

Resultater av vår “Ta vare på våre gravsteder”-helg

Postert av Jean-Yves on 29. mai 2024

Mange av dere deltok på vår “Ta vare på våre gravsteder”-helg, tusen takk til dere alle! Søkelys på dette prosjektet og dets deltakere over hele verden.

Gravsteiner og navnene, datoene og andre inskripsjoner på dem vil forsvinne en dag. Dette er ofte snarere før enn senere i Europa, hvor overfylte gravsteder og kirkegårder leier ut utgåtte gravplasser til andre familier hver dag. For å redde denne essensielle arven og gjøre det mulig for alle å finne gravene til forfedre, lanserte Geneanet i 2014 prosjektet “Ta vare på våre gravsteder”. Målet? For å fotografere gravsteinene og inskripsjonene på dem, for så å legge dem online på Geneanet hvor de er indeksert og fritt tilgjengelig for alle. Takket være deg har mer enn 6 millioner gravsteder blitt reddet!

Siden vi sammen er sterkere, ba vi deg fra 24. til 26. mai om å delta i vår “Ta vare på våre gravsteder”-helg. Tusenvis av dere svarte på oppfordringen vår, og mer enn 106 000 bilder av graver fra Frankrike, Tyskland, Belgia, Østerrike, Nederland, Italia, Sveits, Spania, USA, Slovenia, Sverige, Storbritannia ble lastet opp til Geneanet. Bravo og takk til alle våre deltakere!

Spesiell takk til cnl2000, perudi og ingried fra Østerrike, til colibri, wvandencruijce, debiscop, marchy86, pacito1, saelen3, patty64, lverbeeck og mnauts fra Belgia, til ogueydavidmailcom fra Sveits, til hannelorehesse, gferl, mseiberling, guenter, rabebeulahne2021, haposch, lenihelene, w3traveller og cnl2000 fra Tyskland, til bonuseventus fra Spania, til rjkr9999 fra Storbritannia, til wbraig fra Italia, til averbrugge, roelofvanbeek, wiel57, mmommers og janoudegeerdink fra Nederland, til lbmh48 fra Sverige, og til cpetrini1, lonewalker32008, ohjoyes og shigles fra USA… for deres deltakelse!

Gravlund liste etter land

Kunne du ikke å delta forrige helg? Ikke vær redd, prosjektet fortsetter hele året. Denne siden har den relevante informasjonen: https://no.geneanet.org/en-gravlund-for-etterslekten

Du kan også, hjemmefra, delta i indeksering av opplastede gravbilder, ved å velge “Gravsteder” i vårt samarbeidsindekseringsverktøy: https://no.geneanet.org/indexation/

Hvis du er en aktiv deltaker i “Ta vare på våre gravsteder”-prosjektet, eller hvis du har gjort en stor oppdagelse i forbindelse med det, gi oss beskjed i kommentarfeltet med informasjon om hvor du har tatt bilder.

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med