Geneanet > Ressurser > Blogg > Geneanet

Geneanet DNA: hvordan sikkerhetskopiere dataene dine

Postert av Jean-Yves on 20. nov. 2023

Den 20. desember 2023 vil hele Geneanet DNA-delen av nettstedet vårt bli slettet permanent. For å sikkerhetskopiere analysen av DNA-treffene dine, ber vi deg til å laste ned listen over DNA-slektninger (inkludert notatene dine) og dataene om samsvarende kromosomsegmenter til DNA-slektningene dine før denne datoen. Slik gjør du det.

I DNA-menyen klikker du på “Vis DNA-treff“. Du kan eksportere hele listen over oppdagede slektninger, eller filtrere denne listen for å se bare de mest relevante treffene. For å gjøre det, klikk på “Filter”-knappen øverst til høyre, velg deretter kriteriene dine og valider. Du kan for eksempel begrense listen til slektninger med minst ett segment større enn 10 cM og med minst ett segment som består av mer enn 1000 SNP.

Deretter blar du ned til venstre på trefflisten din og klikker på “Eksporter til CSV-filformat”. Du vil ha to alternativer; ved å klikke på en av dem startes nedlastingen.

Hver fil vil bli kopiert til datamaskinen din, og du vil kunne lese dem når du vil med et regnearkprogram (Excel, LibreOffice Calc, etc.). Hvis du ønsker å lagre disse dataene på lang sikt, sørg for å oppbevare disse filene på et trygt sted, da det ikke lenger vil være mulig å laste ned disse filene igjen etter permanent stenging av Geneanet DNA 20. desember 2023. Hvis du har lastet opp mer enn én DNA-fil til Geneanet DNA, må du eksportere CSV-filene for hver enkelt.

Før sletting av Geneanet DNA (Lær mer), husk å også notere haplogruppene dine (oppdaget fra 23andMe DNA-filer og nylige filer fra Ancestry og MyHeritage). Disse vises på ditt DNA-dashbord, tilgjengelig fra menypunktet “Geneanet DNA-hjemmeside“.

Vi er lei oss over å avslutte dette kapittelet av Geneanets historie, men vi er ivrige etter å skrive de neste kapitlene sammen med deg. Takk for din lojalitet.

Kommenter gjerne de fantastiske funnene du har gjort med Geneanet DNA!