Geneanet > Ressurser > Blogg > Geneanet

Geneanet DNA-funksjoner vil bli avviklet

Postert av Jean-Yves on 20. nov. 2023

Tre og et halvt år siden lanseringen av Geneanet DNA er det på tide å gjøre status. Vi har tatt den vanskelige beslutningen om å avslutte dette funksjonssettet som dessverre ikke har hatt den suksessen vi hadde håpet på.

Geneanet DNA ble lansert i februar 2020, forut for sin tid, med en sterk ambisjon: å bygge en gratis, universell DNA-database, beriket med familietrær.

Gratis, for å legge til rette for alle søket etter ens opprinnelse, i samsvar med Geneanets oppdrag.

Universell, ved å tilby muligheten til å laste opp DNA fra flere selskaper slik at du kunne finne enda flere genetiske slektninger.

Beriket med utvidede slektstrær for å hjelpe Geneanet-medlemmer med å identifisere sine felles aner, en nøkkel-skiller sammenlignet med andre markedsaktører.

En rekke innovative funksjoner ble utviklet med disse målene i tankene (haplogruppe identifikasjon, en kromosomleser, triangulering, etc.).

I løpet av de siste årene har vi imidlertid ikke sett suksessen vi hadde håpet på, og vi har derfor tatt den vanskelige beslutningen om å stoppe Geneanet DNA for å konsentrere oss om mer lovende Geneanet funksjoner og tjenester, bedre tilpasset forespørsler fra våre medlemmer. Til tross for dette er vi stolte over å ha hjulpet deg, over nesten fire år, med å finne slektninger over hele verden med de mange funksjonene vi tilbyr.

Og nå? To datoer å huske på:

  • 20. november 2023: fra og med denne datoen vil det ikke lenger være mulig å laste opp en tredjeparts DNA-fil til Geneanet. Du vil imidlertid fortsette å dra nytte av Geneanets DNA-funksjoner, slik som slektninger generelt. Vi ber deg til å laste ned slektning-listen din til datamaskinen din før du fjerner tjenesten. For mer informasjon, se denne forklaringsartikkelen.
  • 20. desember 2023: Geneanet DNA-seksjonen, funksjonene og tilhørende data (DNA-slektning-liste, rådata fra din DNA-leverandør) vil bli permanent slettet.

Vi er lei oss for å avslutte dette kapittelet av Geneanets historie. Men vi er entusiastiske når vi skriver nye kapitler som kommer, fylt opp med oppdagelser, med nye samlinger og tjenester, med deling og gjensidig hjelp. Kapitler skrevet med deg og for deg.