Geneanet > Ressurser > Blogg > Geneanet

Nytt hos Geneanet: en fyldigere, mer konsis søkeresultat-skjerm!

Postert av Jean-Yves on 22. feb. 2023

Vår nye søkeresultat-side vil fremskynde forskningen din ved å vise informasjon i en mer konsis, mer visuelt fyldig presentasjon. Prøv et enklere og mer effektivt søk i dag!

Vi er glade for å fortelle deg om vår nye søkeresultat-side! Før vi gjør det, la oss et øyeblikk snakke om søk generelt.

Slektsforskere bruker i dag mye tid på å lete seg gjennom nettbaserte databaser, prøve å finne poster som er verdt å inspisere eller lete etter ledetråder i andres trær: kilder, dokumenter eller til og med bilder. Erfarne slektsforskere har noen søke- tips og triks som fungerer på de fleste databaser, for eksempel å velge avanserte søkealternativer (hvis tilgjengelig) med nøkkelord, dato-perioder, geografisk omfang og så videre; bruke jokertegn for å overvinne stave-variasjoner; eller begrense søket til en bestemt type post eller til og med en enkelt samling. Grunnleggende informasjon kan ofte enkelt finnes på vitale data (fødsel/ekteskap/død) eller folketellinger, hvis de originale stavemåtene og indekserte transkripsjonene er nøyaktige, noe som ikke alltid er tilfelle!

Vi vet imidlertid alle at det å finne en “gull-klump” av informasjon som oftest ikke er et resultat av et enkelt heldig søk, men en iterativ prosess der vi avgrenser et søk noen ganger til vi reduserer søkeresultatene til et håndterlig antall poster å se på. Dette gjelder spesielt når du søker etter en stamfar med et vanlig navn; du må sjekke mange treff og finne at det kanskje ikke er den riktige personen. Det er her søkeresultat-skjermen kommer inn: den hjelper deg med å bestemme om du skal kjøre et søk på nytt med et nytt filter, eller begynne å jobbe med resultatlisten. 6000 000 resultater, og ingen på den første siden virker relevante? Eller har du dem allerede? På tide å foredle! Kanskje resultatene dine er “forurenset” av mange treff fra en kilde du vet er upålitelig, for eksempel et feilaktig tre? Filtrer det vekk!

Geneanets søkeresultat-side har nå spennende nye funksjoner:

  • En mer konsis, mer visuelt fyldig layout, med en flott ny funksjon: ethvert søkeresultat du allerede har sett på vil bli flagget med en grå bakgrunn. Dette vil hjelpe deg med å jobbe med listen over søkeresultater, og spare deg tid ved å huske for deg det du allerede har sett! (Merk at å tømme nettleserens buffer vil tilbakestille denne funksjonen.)
En rikere, mer konsis presentasjon for mer effektive søk!
  • Fødsels-, ekteskaps- og døds-register for en person er nå gruppert på en enkelt linje i stedet for separate linjer, med stedet vist for hver hendelse; nye ikoner indikerer typen hendelse i posten.
Bli kjent med disse ikonene, de vil spare deg for tid!
  • Miniatyrbilder er nå spesifikke for forskjellige posttyper. Og dersom søke-treffet er en person i et tre som har et portrettbilde, vises dette direkte i søkeresultatene! Dette er en flott visuell ledetråd for slektsforskere – kanskje det treet har andre familiebilder!
  • De små opp-pilene som indikerer at en eller begge foreldrene er blitt gruppert sammen, og nye ned-piler som indikerer et barn eller barn er lagt til. Sjekk med en gang om søke-treffet har informasjon du ikke har!
  • Kildebeskrivelser: brukernavn og samlings-koder er erstattet med fulltekst-beskrivelser. Dette vil hjelpe deg til lettere å forstå hvor informasjonen kommer fra, f.eks. et arkiv eller et tre. For eksempel: “Arkiv: Tyskland, ekteskap, 1558-1929” i stedet for “colgnecm1473009”; “Slektstre av pat1mn” i stedet for “pat1mn”.
  • Nye filtre: begrense søket til ane-nummer (direkte forfedre til tre eieren); begrense søk til ikke-Premium-resultater (for gratis medlemmer); fødsels-, ekteskaps- eller døds-hendelser i alle kombinasjoner (for Premium-medlemmer)
  • To nye sorterings-alternativer: fornavn og kilde brukernavn, i tillegg til etternavn og år, med mulighet for å angi flere kriterier, for eksempel brukernavn+år for å se den tidligste posten i noens tre
  • Invertere sorterings-rekkefølge: for eksempel fra A til Å eller fra Å til A
  • Raskt internett tilgjengelig? Opptil 100 resultater per side, opp fra 50!
  • Direkte kobling til dine søke-preferanser i søkekriteriedelen (Premium-medlemmer)

Prøv den nye søke-resultatsiden nå!

Søk på Geneanet

Påminnelse, Geneanets avanserte søk – tilgjengelig for Premium-medlemmer – tilbyr jokertegn, søk etter ektefelle og/eller foreldre til en person, navn- og stedsnavn-varianter og nærliggende steder innenfor en radius på 200 km. Øk søkene dine med et rimelig Premium-medlemskap!

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med