Geneanet > Ressurser > Blogg > Geneanet

8 milliarder individer i 2022!

Postert av Jean-Yves on 10. jan. 2023

Mens vi gjennomgår Geneanets milepæler og nye funksjoner i 2022, er vi glade for å fortelle deg at i midten av desember nådde vi 8 milliarder individer indeksert på nettstedet!

Dette tallet inkluderer dine slektstre, arkivregistre fra gamle og nye partnere, og selvfølgelig indekser levert av medlemmer i Geneanet-fellesskapet. Helt siden Geneanet ble grunnlagt, har vi publisert to typer data: de som er lastet opp av våre medlemmer i fellesskapet og som i delings-ånd er gratis å få tilgang til, og de levert av våre mange partnere, reservert for våre Premium-medlemmer med ubegrenset tilgang.

Hva var nytt i 2022?

I år er en stor endring, som du uten tvil har lagt merke til, økningen av indekserte individer i databasen vår, i hovedsak levert av Ancestry. I oktober kunngjorde vi at over 921 millioner nye individer ble lagt til i Geneanets indekser i 2022; de siste to månedene er flere millioner personer lagt til for Frankrike, Belgia, Nederland, Ungarn og andre land, og flere kommer fra Ancestry og andre steder. Vi har nå totalt 8 milliarder individer indeksert. Geneanet er din nøkkelressurs for europeisk slektsforskning!

Hele året har det vært oppdateringer til vårt nettbaserte tre-system for å gjøre dataregistrerings-skjemaer enklere å bruke og samtidig sikre kompatibilitet med dagens smart-telefoner og nettbrett. For eksempel, når du laster opp et dokument eller bilde, kan du nå knytte det til en bestemt hendelse som fødsel, død eller ekteskap (BMD). Vi har også lagt til nye felt for personer tilknyttet en begivenhet som vitne eller gudfar/gudmor.

I mars lanserte vi en praktisk nytjeneste: et videobibliotek med videoer som forklarer våre mestpopulære tjenester som Genealogi bibliotek, vår “Ta vare påvåre gravsteder” (GeneaGraves) smarttelefon/nettbrett-app,eller hvordan samarbeidsdata fungerer på Geneanet.

I høst la vi til et interaktivt verdenskart for å hjelpe deg å finne ut hvilke arkivbeholdninger som er tilgjengelige for hvert land. Når det gjelder Frankrike, Geneanets opprinnelige marked hvor vi er #1, er det mulig å bore ned til avdelingsnivå!

DNA-seksjonen vår, som inkluderer vårt gratis kromosom nettleser, ble overhalt og forbedret med spennende nye funksjoner: optimalisert data eksport, avansert sortering og filtrering av trefflister, et felles stamfar-verktøy, og nylig, en notats-funksjon som hjelper deg med å holde styr på dine treff.

Våre samarbeidsprosjekter avanserte, for eksempel våre franske ekteskapsregistre fra 1800-tallet, men spesielt vår fantastiske indeks over Napoléons soldater som toppet 1 million menn for et år siden og fikk rundt 80 000 nye soldater lagt til i 2022 takket være frivillige i samfunnet. Vi har også lagt til nye samarbeidsindekser på engelsk: The US Navy Muster Rolls 1866-1900 og New York City Geographic Birth Index 1880-1910; over 60 000 navn er allerede indeksert. Se etter nye prosjekter i andre land i 2023!

Fellesskapets medlemmer fortsatte å komme med forslag og hjelp til å indeksere åpne arkivdata. I Nederland har vi lagt til over 6 millioner individer!

Vår postkort-database satte også rekord i 2022: det er nå over en halv million kort tilgjengelig fra hele verden! Søk i databasen etter gamle bilder av dine forfedres hjemby: kirken der de ble gift, hovedgaten der de handlet, parken de ruslet i…

Ta vare på våre gravsteder” er et viktig prosjekt på Geneanet da gamle europeiske graver ofte fjernes for å gi plass til nye. Geneanets frivillige bryr seg om de falne soldatene som kjempet i verdenskrigene, og vi har den største samlingen av fotografier av militærgraver fra første verdenskrig. Vi hadde to “Ta vare på våre gravsteder”-helger i mai og i oktober, og det er nå over 5 millioner grav- og monument bilder tilgjengelig!

Våre åpne hus-dager

I 2022 feiret vi en rekke nasjonale helligdager med deg over hele verden med våre “Åpent hus-dager”. Disse lar våre gratismedlemmer dra nytte av Premium-funksjoner, uten forpliktelser, i en begrenset periode. I juni tilbød vi våre nederlandske medlemmer en gratis helg. I begynnelsen av oktober feiret vi tyske høytider i Tyskland og USA. Så, den 12. oktober, åpnet vi tilgang for alle våre spansktalende medlemmer i land rundt om i verden. Og nå sist var søkelyset rettet mot Finland. Se etter flere av disse spesielle begivenhetene i 2023!

I løpet av sommeren begynte individer i Geneanet-trær å dukke opp i Ancestry-hint (husk at du kan velge bort denne indekseringen hvis du ønsker det). Tidligere tapte familieforbindelser blir gjenopprettet.

Geneastar, vårt populære nettsted med slektshistorier til kjente og innflytelsesrike skikkelser fra fortid og nåtid, fikk tusenvis av oppføringer lagt til i 2022. Er du en fjern fetter til en kjent vitenskapsmann, politiker, musiker eller kjendis? Ta en titt og finn ut!

Våre samarbeidende slektstre-prosjekter, hver med søkelys på et fellesskap knyttet til en historisk begivenhet, gikk videre i år. Disse grupperte trærne minnes familiene til vanlige mennesker som er fanget opp under ekstraordinære omstendigheter. Filles du Roy-prosjektet som dokumenterer franske kvinner fra 1600-tallet sendt til Québec har toppet 27 000 individer! General Slocum-treet dedikert til familiene til de tysk-amerikanske ofrene ved New Yorks dampbåt-katastrofe i 1904 har nå over 3000 individer, og over 400 BMD-sertifikater ble lagt til i 2022. Og nytt i 2022, vårt Paesens-Moddergat-prosjekt 1883 ble lansert, registrering av trærne til et tett sammensveiset landsbysamfunn av nederlandske frisiske fiskerfamilier som ble påvirket av den plutselige mars-stormen det året. Over 550 personer relatert til de 83 mennene som omkom er til stede! Hvis du har franske aner, sørg for å se på den lange listen over franske samarbeidende tre-prosjekter også.

Som tidligere år publiserte vi artikler hele året med instruksjoner og forklaringer for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av Geneanet.

Vår applikasjon Geneanet Upload, som lar deg importere et tre i GEDCOM-format med dine vedlagte bilder og dokumenter, hadde et stort løft i 2022: det er nå mulig å laste opp 350 Mb med filer, sammenlignet med 50 Mb tidligere!

Hvert nytt år byr på nye utfordringer for Geneanet, og 2023 vil ikke være noe unntak: vi står til tjeneste for å hjelpe slektsforsker-samfunnet så godt vi kan, ikke bare med å finne forfedre, men også med å oppdage deres historier, deres liv og deres kjære, med flere og flere dokumenter og tjenester tilgjengelig for de aller fleste takket være vår unike modell og kjerne-prinsipper med bidrag, samarbeid og freemium.

Hele Geneanet-teamet ønsker deg et godt nytt år og ser frem til et spennende 2023 sammen med deg!

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med