Geneanet > Ressurser > Blogg > Geneanet

Resultater av vår 13. “Ta vare på våre gravsteder”-helg

Postert av Jean-Yves on 20. okt. 2022

Mange av dere deltok på vår 13. utgave av “Ta vare på våre gravsteder”-helg, tusen takk til dere alle! Søkelys på dette prosjektet og dets deltakere over hele verden.

Gravsteiner og navnene, datoene og andre inskripsjoner på dem vil forsvinne en dag. Dette er ofte snarere før enn senere i Europa, hvor overfylte gravsteder og kirkegårder leier ut utgåtte gravplasser til andre familier hver dag. For å redde denne essensielle arven og gjøre det mulig for alle å finne gravene til forfedre, lanserte Geneanet i 2014 prosjektet “Ta vare på våre gravsteder”. Målet? For å fotografere gravsteinene og inskripsjonene på dem, for så å legge dem online på Geneanet hvor de er indeksert og fritt tilgjengelig for alle. Takket være deg har mer enn 5 millioner gravsteder blitt reddet!

Siden vi sammen er sterkere, ba vi deg fra 14. til 16. oktober om å delta i vår 13. “Ta vare på våre gravsteder”-helg. Tusenvis av dere svarte på oppfordringen vår, og mer enn 100 000 bilder av graver fra 32 land ble lastet opp til Geneanet. Bravo og takk til alle våre deltakere!

Gravlund liste etter land

Kunne du ikke å delta forrige helg? Ikke vær redd, prosjektet fortsetter hele året. Denne siden har den relevante informasjonen: https://no.geneanet.org/en-gravlund-for-etterslekten

Du kan også, hjemmefra, delta i indeksering av opplastede gravbilder, ved å velge “Gravsteder” i vårt samarbeidsindekseringsverktøy: https://no.geneanet.org/indexation/

De deltok i “Ta vare på våre gravsteder”

Fra de fire verdenshjørner fotograferer frivillige gravlunder og militære punkter og monumenter og gjør det mulig for alle å finne gravstedene til sine forfedre. Her er noen av dem:

Pierre-Yves Lambert, Belgia (pylambert)
Jeg drar ofte på 30-40 km sykkelturer. I mars 2021 dro jeg for å ta bilder på fem gravlunder/kirkegårder i Hainaut-provinsen (Gerpinnes et Tournai) der gravene til mine besteforeldre og oldeforeldre på morssiden er, samt personer med familienavn blant mine forfedre. Etterpå begynte jeg å ta bilder av så mange gravsteiner jeg kunne på en rekke gravlunder/kirkegårder, inkludert inne i kirker, med start rundt Tournai, deretter på steder innen sykkelavstand fra byen min (Vilvorde), i provinsene Flamsk-Brabant, Antwerpen og Øst-Flandern. Siden juni 2022 har jeg konsentrert meg om gravsteiner i og rundt kirker og om krigsminnesmerker.

France Rivet, Canada (francerivet)
Høsten 2020 oppdaget jeg “Ta vare på våre gravsteder”-prosjektet som viste seg å være en perfekt mulighet til å føle seg fri fra restriksjonene som ble pålagt en av pandemien. Siden den gang har jeg blitt hekta! Jeg fortsetter å ta bilder og indeksere dem, men det som er viktigst for meg er kvalitetskontrollen av Québec-kirkegårdenes/gravlundenes indeksering. Jeg er henrykt over å kunne delta i dette betydningsfulle prosjektet og se at konstruktive forslag om å forbedre datakvaliteten blir tatt på alvor. Det er en virkelig motivator for å fortsette å gi min tid til beste for alle slektsforskere med knytting til eller interesse for min region!

Jaime Isidoro Leyton Zoto, Chile (jleytonzoto)
Jeg lærte først om “Ta vare på våre gravsteder”-prosjektet på Geneanet-bloggen for to år siden. Jeg hadde besøkt landsbyens kirkegård/gravlund og funnet veldig interessant informasjon der, men jeg kjente egentlig ikke prosjektet så godt på den tiden, så jeg fotograferte bare de gravstedene jeg forsket på. Jeg tror dette prosjektet er veldig nyttig: Jeg bor langt fra min opprinnelige landsby, og jeg vil gjerne kunne se på gravsteiner der igjen. Jeg tenkte at noen andre kanskje ville besøke Olmue-kirkegården/gravlunden, i Valparaiso-regionen i Chile, dit jeg nylig hadde flyttet. Sammen med min kone delte vi kirkegården/gravlunden i flere seksjoner og tok bilder rad for rad, og startet med den eldste delen. Til de som ønsker å bli med, vil mitt råd være å gjøre en innsats for å ta så klare bilder som mulig for å lette indekseringsarbeidet.

Hvis du er en aktiv deltaker i “Ta vare på våre gravsteder”-prosjektet, eller hvis du har gjort en stor oppdagelse i forbindelse med det, gi oss beskjed i kommentarfeltet med informasjon om hvor du har tatt bilder.

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med