Geneanet > Ressurser > Blogg > Geneanet

Er ditt DNA hos Geneanet? Legg til treet ditt for å finne felles forfedre blant treffene dine!

Postert av Jean-Yves on 20. sep. 2022

Har du testet ditt DNA hos Ancestry, 23andMe, MyHeritage, FamilyTreeDNA eller Living DNA og lastet opp DNA-filen din til Geneanet? Hvis du har røtter i Europa og ønsker å finne søskenbarn, sørg for å legge til treet ditt på Geneanet og koble ditt DNA til det!

Genetisk slektsforskning – å bygge et slektstre ved hjelp av autosomalt DNA (atDNA)-treff – har gjort store fremskritt de siste årene. Mange murvegger er fjernet med tidligere ukjente søskenbarn som kan fortelle historiene til familiemedlemmene som ble igjen i Europa, eller hjelpe til med å identifisere en ukjent far i treet ditt. Geneanets kromosomnettleser og andre DNA-verktøy kan hjelpe deg med å finne en felles stamfar. Gå videre ved å legge til treet ditt til Geneanet og koble ditt DNA til det!

Geneanet har avanserte matchende algoritmer for å sammenligne trær, og hvis du og et søskenbarn begge har koblet ditt DNA til trærne sine, kan du kanskje straks identifisere en felles stamfar, felles navn og steder vises på DNA-treffsiden. Hvis du er Premium-medlem, skjer treff automatisk; du vil kunne evaluere treffet umiddelbart! Ikke glem at du kan konfigurere DNA-treffvarsler slik at bare høy- og middels konfidenstreff genererer varsler (klikk på profil, meny Nyhetsbrev, fane DNA-treff)..

Det er enkelt å laste opp en DNA-zip-fil til Geneanet.

For å starte, last opp DNA-filen din hvis du ikke allerede har gjort det. Finn ut hvordan på nettstedet du brukte til testen, eller les våre praktiske veiledninger på vår DNA-hjelpeside. Ikke pakk ut zip-filen, du kan laste den opp til Geneanet slik den var da du lastet den ned fra kildesiden. Hvis du allerede har et tre på Geneanet, koble ditt DNA til deg selv, (eller familiemedlemmet sitt sett som du lastet opp), i treet ditt (se nedenfor). Husk at du kan legge til en DNA-fil til Geneanet og koble den til eller fra et tre når du måtte ønske det.

Alle større slektsforskningssider og programvare lar deg eksportere treet ditt i GEDCOM-format.

Er ditt DNA allerede hos Geneanet? Nå er det på tide å legge til et tre! Du kan selvfølgelig bare begynne med å skrive inn familiemedlemmene dine. Men hvis du allerede har treet ditt online på et annet sted, eller offline i et slektsforskningsprogram, kan du lagre all denne dataoppføringen og bare eksportere en GEDCOM-fil av treet ditt og deretter importere den til Geneanet. Hvis du har bilder eller skanninger av dokumenter i treet ditt, husk at GEDCOM bare lagrer tre-data og ikke mediefiler. Bruk vårt gratis Geneanet Upload for Windows, Mac og Linux i stedet for å importere din GEDCOM med dine mediefiler (bilder, PDF). Gratis medlemmer har 1 Gb personlig plass tilgjengelig for mediefiler; Premium-medlemmer får 10 Gb. Spørsmål? Besøk våre fora for å få hjelp, eller åpne en støtte-billett hvis du er Premium-medlem!

Geneanet Upload for Windows, Mac OSX og Linux vil peke treets mediefil-lenker til din personlige plass på Geneanet.

Nå kan du koble DNA-profilen din, og de til familiemedlemmer hvis tilgjengelig, til treet ditt. Husk at personer i live vil bli skjult som standard av personvernhensyn, men du kan alltid be et treff om gjesttillatelse til å se treet deres; og en felles stamfar for et århundre siden vil være synlig. Les vår fremgangsmåte for trinnvise instruksjoner for kobling av DNA-sett, så er du klar!

Når et DNA-sett er knyttet til en person i et tre, er det lett å finne ut hvordan treff passer inn.

Vennligst still spørsmålene dine i vårt forum

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med