Geneanet > Ressurser > Blogg > Geneanet

5 millioner bilder av gravsteder på Geneanet!

Postert av Jean-Yves on 4. sep. 2022

Geneanet har rike samlinger av genealogiske data i Frankrike og Europa. Vi er glade for å informere om at “Ta vare på våre gravsteder”-prosjektet vårt har toppet 5 millioner gravsteder!

Disse bildene er fritt tilgjengelige, det samme er all data som deles av Geneanet-medlemmer. Vårt “Ta vare på våre gravsteder”-prosjekt forenkler opplasting og indeksering av gravstedsbilder, via en smarttelefon/nettbrett-app (iOS og Android) og et nettbasert indekseringsverktøy. Målet er enkelt: bevare minnet til de avdøde ved å indeksere navnene deres med gravstedsbilder.

I mange europeiske land er kirkegårdsarealet (gravlunds arealet) begrenset (mange kirker er hundrevis av år gamle) og store kirkegårder/gravlunder er ikke vanlig. Evig eide omsorgsarealer er unntaket; de fleste arealer er utleid. Det er ofte slik at arealer som anses som forlatt graves opp og stilles til disposisjon for nylig avdøde. Eventuelle levninger som er funnet blir gravlagt i et ossuarium eller keramikerfelt, en felles grav. Så hva er et forlatt areal? I Frankrike for eksempel administrerer rådhus kontaktlisten for kirkegårdsarealer. Når en leiekontrakt utløper på et gravsted over 30 år gammelt, settes en offentlig melding opp ved kirkegårdsporten, brev sendes til utleier og gravstedet merkes med et notat “Leie utløpt, vennligst kontakt rådhuset”. Uten svar innen 1 år (dette har nettopp endret seg; det var tidligere 3 år), blir arealet tømt for andre. “Ta vare på våre gravsteder” er et forsøk på å dokumentere gravsteder som kan forsvinne hvis overlevende familiemedlemmer har flyttet og ikke besøkt kirkegården/gravlunden på en stund. Selvfølgelig er det nyttig å dokumentere alle gravsteder og monumenter: Å finne gravstedet til en forfar åpner nye veier for forskning, og gravsteiner gir ofte viktige ledetråder med datoer og andre familiemedlemmer!

Få tilgang til bildesamlingen gjennom “Søk”-menyen, “Gravlunder og minnesmerker”:

Søk etter en person ved navn og sted; få tilgang til avansert søk via koblingen “Flere kriterier”. Husk at noen gravsteder kanskje ikke har fornavn, eller bare initialer.

Du kan også søke etter en kirkegård/gravlund på det interaktive kartet, tilgjengelig på søkesiden. Bruk zoomkontrollene øverst til venstre: noen byer har mer enn én kirkegård/gravlund!

Med “Ta vare på våre gravsteder” kan opplastede gravbilder enkelt indekseres av andre Geneanet-medlemmer, eller av deg selv. Et gravstedsbilde kan festes til treet ditt!

Søk på kirkegårder/gravlunder

Vil du engasjere deg?

Er du i nærheten av en kirkegård/gravlund? Vurder å laste opp bilder! Hva om du er langt fra en kirkegård/gravlund? Du kan bidra ved å indeksere bilder, med andre ord legge til navnene på gravsteinen. Besøk “Ta vare på våre gravsteder” page-siden, og last ned vår iOS- eller Android-app.

Vennligst still spørsmålene dine i vårt forum

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med