Geneanet > Ressurser > Blogg > Geneanet

10 gode grunner til å publisere treet ditt på Geneanet

Postert av Jean-Yves on 10. mai 2022

Du er ofte på Geneanet og besøker mange trær, fordi du kjenner til et sterkt punkt ved siden: mer enn 7 milliarder forfedre er indeksert. Denne rikdommen eksisterer takket være alle de som har tatt skrittet fullt ut og valgt å publisere slektstreet sitt. Så … hvorfor ikke publisere treet ditt også? Her er ti gode grunner til å laste opp treet ditt.

Hvis det bare var ett argument – ​​et stort – så er det at det er gratis å lage treet ditt på Geneanet! Geneanet har allerede gjort det mulig for over én million mennesker over hele verden å lage og dele treet sitt. Du beholder eierskapet til dataene dine og dokumentene du deler. Geneanet respekterer arbeidet ditt.

Hvorfor publisere treet ditt på Geneanet?

1. Sikkerhetskopier forskningen din med noen få klikk. Glem papir-filer og permer, vanskelig å klassifisere, vanskelig å oppdatere. På Internett lagres alt i sann tid og du kan oppdatere treet ditt når du vil. Geneanet tar sikkerhetskopi hver natt, ingen sikkerhetsproblemer – du kan være rolig!

2. Arbeid på treet ditt uansett hvor du er. Ingenting er enklere enn din favoritt tilkoblede enhet: en smarttelefon eller nettbrett, en nevøs eller barnebarns datamaskin. Du trenger ikke å slepe rundt på dokumenter, du har treet ditt for hånden, og du kan legge til i det eller endre det uansett hvor du er.

3. Del oppdagelsene dine. Enten du ønsker å gi privilegert tilgang til nære familiemedlemmer for slektstreet ditt (for å se på data som er skjult av personvernhensyn, og/eller for å delta i dataregistrering), eller hele fellesskapet av slektsforskere – venner eller fjerne slektninger – Geneanet lar deg å velge selv hvor lenge de skal ha tilgang og hvilke tillatelser de kan ha eller ikke ha, med treet ditt.

4. Forbedre arbeidet ditt. Med så mange flotte funksjoner tilgjengelig, vil treet ditt plutselig få en helt ny dimensjon: legge til bilder av alle slag, skrive ut trær, lister og tabeller, kart, statistikk, slektskapsberegninger, alt med noen få klikk!

5. Glem aldri noen bursdager. Geneanet sender deg en bursdagspåminnelse for hvert medlem av familien din, nær eller fjern. Bursdagsvarselet er fullt konfigurerbart.

6. Nettverk med ny-funnene slektninger. Du kjenner sannsynligvis dine søskenbarn, eller til og med dine tremenninger, men takket være et slektstre på nettet, vil du kunne finne alle slektningene dine (i svært fjerne generasjoner) takket være søket etter relasjon. Kommuniser med dem om familien din for å få arbeidet ditt til å bære frukter, og hvorfor ikke organisere en familiegjenforening!

7. Utvid treet ditt takket være gjensidig hjelp. Andre slektsforskningsentusiaster vil spontant kontakte deg for å hjelpe med forskningen din, enten av ren altruisme eller fordi de er slektningene dine. Det er ikke uvanlig å skaffe dyrebare funn på denne måten: det ukjente bildet av en stamfar, en anekdote som er gått i arv fra generasjon til generasjon, en komplett slekts gren, osv. Og hvis treet ditt ikke er ferdig … vær klar over at det kanskje aldri vil bli det, for så lenge det er arkiver (eller slektsforskere) er det håp: ikke tenk deg om to ganger, øk sjansene dine til å bryte gjennom murveggene dine ved å publisere så snart som mulig!

8. Udødeliggjør arbeidet ditt. Geneanet kan holde treet ditt oppe etter din død hvis du ønsker det, takket være innstillingene for “slektstestamente”. Du kan til og med legge igjen en lapp til dine kjære.

9. Øk forskningen din og forbedre treet ditt. Takket være varsler og treff, jobber Geneanet for deg og gir deg beskjed når nye data er lagt til på siden. Disse svært kraftige funksjonene forteller deg om forfedre du ikke visste om (og med dem noen ganger hele grener over flere generasjoner!), men også manglende informasjon om eksisterende personer (datoer, steder, hendelser, antall barn), for ikke å nevne konsistenskontrollen.

10. Identifiser berømte slektninger. Du kan automatisk sammenligne alle i treet ditt med alle kjendisene som er til stede i Geneastar (over ti tusen!), du kan ha mange overraskelser i vente …

Start slektstreet ditt!

Eller last opp en GEDCOM-fil fra programvaren din

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med