Geneanet > Ressurser > Blogg > Geneanet

5 nye funksjoner for Geneanet DNAs andre jubileum!

Postert av Jean-Yves on 11. feb. 2022

Geneanet DNA feirer to år på nett denne måneden! Noen flotte nye funksjoner har dukket opp de siste ukene, og dette jubileet er den ideelle anledningen til å vise deg dem.

Forfedre i felles forslag til søskenbarn med delt DNA

I august i fjor kunngjorde vi en viktig ny funksjon for Geneanet DNA, delte DNA-søskenbarn. På slutten av 2021 la vi til et nytt alternativ der som lar deg sjekke raskt og enkelt om slektstreet ditt inneholder etternavn og/eller felles steder med disse søskenbarna. For å se denne listen, velg et søskenbarn, klikk på “Alternativer”, velg deretter “Forslag til felles aner”.

Et pop up vindu åpnes med listen over etternavn og/eller steder delt mellom deg og dine to genetiske søskenbarn, med direkte lenker til søskenbarnas trær.

Med denne funksjonen kan du gå enda lenger i dine slekts søk etter felles forfedre til dine genetiske søskenbarn!

Forbedrede sorterings- og filteralternativer

Din DNA-treffliste har blitt utvidet med nye sorterings- og filteralternativer som lettere lar deg oppdage interessante DNA-søskenbarn for videre forskning. Nå er det mulig å sortere listen etter antall segmenter og etter lengste segment.

Nye filtre er også lagt til for å finjustere trefflisten basert på DNAs totale størrelse i centiMorgans (cM) for alle segmenter, minimumsstørrelsen på minst ett segment og minimumsantallet av SNP-er (single-nucleotide polymorphisms) i minst ett segment.

Til slutt er det lagt til en “Søk”-knapp slik at du kan filtrere DNA-søskenbarn etter familienavn, fornavn, kallenavn eller Geneanet-brukernavn.

Detaljert dataeksport

For å gå videre i forskningen din kan du nå laste ned en detaljert CSV-formatert fil (kommaseparerte verdier) med segmentdataene til alle dine DNA-søskenbarn. Klikk på koblingen “Eksporter disse dataene til CSV-filformat” som er tilgjengelig nederst på hver side i listen.

Den eksporterte tabellen inneholder følgende informasjon: DNA-treffidentifikator, offentlig navn, DNA-opplastingsidentifikator, kromosom, segmentstart, segmentslutt, antall SNP-er, lengde i cM og segmenttype (identisk, halvidentisk eller delt med et antall enkeltpersoner).

Husk, Geneanet DNA tilbyr deg haplogrupper og en kromosomleser. Hvis du ikke har lastet opp DNA-zip-filen din ennå (gratis), klikk på knappen nedenfor for å komme i gang og gjøre nye oppdagelser!

Geneanet DNA

Vennligst still spørsmålene dine i vårt forum

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med