Geneanet > Ressurser > Blogg > Geneanet

2021: Året i gjennomgang

Postert av Jean-Yves on 9. jan. 2022

2021 var et begivenhetsrikt år, og ikke bare for Geneanet. Selv om helsekonteksten ble bedre sammenlignet med 2020, var året forstyrrende … men det bremset oss ikke fra å gå videre!

Hva var nytt på siden i 2021?

De viktigste forbedringene var i slektstrærne på nettet. For det første laget vi en automatisk miniatyrbildefunksjon som lar deg trekke ut bildet av én person som vises på et gruppebilde, og angi dette bildet som portrett.

Vi la også til et alternativ som lar deg enkelt publisere et flersidig dokument, veldig praktisk for tosidige attester, testamenter, brev eller andre dokumenter. Du kan også knytte et historisk postkort til treet ditt, noe mange av dere har ventet på! På våren la vi til noen funksjoner i det interne meldingssystemet samt søkesporingen som viser deg alle hendelser som ikke ble funnet for en persons forfedre (fødsel/dåp, ekteskap, død/begravelse).

Videre ble konsistenskontrollen gjennomgått og forbedret – dette hjelper deg med å finne feil, for eksempel et lite barn som er oppført som forelder. Vi har også lagt til besøksmodus, en enkel måte å vise hvordan andre ser treet ditt. På høsten oppdaterte vi treets hjemmeside med et forbedret grensesnitt og nye alternativer. Til slutt forenklet vi flere av datainntastingsskjermene. Følg med, for flere forbedringer av disse kommer i januar!

Administrasjonen av kontaktene dine er også forbedret. DNA-seksjonen fikk nye funksjoner lagt til for å hjelpe deg med å finne søskenbarn lettere, samt en visuell kromosomleser.

Nye datainnsamlinger!

Geneanet fortsatte sitt arbeid med å publisere data fra en rekke kilder, institusjonelle, assosiative eller private, og forsøkte, når det var mulig, å tillate åpen og gratis visning. I dette tilfellet blir dokumenter indeksert av Geneanet-fellesskapet, noe som betyr kvalitetstranskripsjoner til fordel for alle!

I Frankrike ble en viktig milepæl nådd av Geneanet-samfunnet med Napoléons militære mønstringsruller, 200 år etter keiserens død: over 1 million soldater, med foreldre, fødesteder og kampanjer! I tillegg er 150 000 franske soldater fra 1700-tallet blitt indeksert. En rekke datasett er også lagt til eller utvidet. Indeksering av vitale poster inkludert ekteskapstabeller og folketellinger ble fullført for flere avdelinger. Dødsmeldinger og arvetabeller ble lagt til. Noen uvanlige samlinger ble publisert: tilbakekalte statsborgerskap under Vichy-regimet, valglister, borgere som valgte å forbli franske etter erobringen av Alsace og Lorraine av prøysserne i 1870. Vi jobbet også med den såkalte Moskva-filen til Sûreté nationale som du vil høre om snart. Men den desidert største begivenheten det siste året var opptakelsen av Geneanet hos Ancestry, verdenslederen innen slektsforskning, som gjorde det mulig for oss å få millioner av indekserte franske vitale opptegnelser og folketellinger for 8 departementer fra revolusjonen til begynnelsen av det 20. århundre. Mer kommer i 2022!

Noen internasjonale prosjekter av betydning

  • I Nederland har over tusen registre blitt indeksert og en entusiastisk gruppe frivillige er på sporet for å indeksere alle 12 provinser!
  • I Italia har Piedmonte-regionen som grenser til Frankrike nå ekteskapene til over 700 samfunn indeksert!
  • I Spania dekker valglistene i Aragon nå over 3600 byer og landsbyer – over en halv million navn – takket være det utrettelige arbeidet til noen få dedikerte frivillige!

Prosjekter med slektsforskning

Nesten 600 militære kirkegårder har blitt fullstendig indeksert og to store parisiske kirkegårder er ferdigstilt, hver med over 800 000 navn, takket være en intensiv uke med fokusert indeksering. Vårt “Ta vare på våre gravsteder”-prosjekt, som tillater enkel opplasting av kirkegårdsbilder gjennom smarttelefonappen vår, har nå over 4 millioner bilder (en 11. spesiell kirkegårdshelg ble avholdt i 2021). Av spesiell interesse: Slovenia, hvor et dedikert nettverk av frivillige gjør store fremskritt med å dokumentere kirkegårdene der.

Vår gratis “Postkort”-samling er på vei til å nå en halv million bilder i 2022, og treets hjemmeside viser nå en karusell med historiske postkort fra stedene dine forfedre kjente, sammen med lister over forfedre knyttet til stedet.

En rekke samarbeidende tre-prosjekter ble startet, utvidet eller fullført i 2021: Franske soldater fra første verdenskrig i trær klassifisert etter departement, Filles du Roy sendt til Québec av Louis XIV på 1600-tallet (forfedre til millioner i Canada og USA i dag), generalene fra Triumfbuen i Paris, de tysk-amerikanske familiene under dampbåtkatastrofen General Slocum i 1904, ofre for de allierte bombingene av Saint-Denis i 1944, skipsforlis og andre katastrofer i Frankrike…

Oppsummering …

2022 vil bli et år med internasjonal utvikling for Geneanet, nå støttet av Ancestry. Samarbeidsprosjektene, gratis og åpne for alle, fortsetter med stor interesse fra Geneanet-bidragsytere. Og nye funksjoner og tjenester er på lager for nettstedet.

Alle på Geneanet ønsker deg et godt nytt år i 2022!

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med