Geneanet > Ressurser > Blogg > Geneanet

Geneanet DNA treff oppdatering

Postert av Jean-Yves on 12. apr. 2021

Etter utgivelsen av kromosomleseren, påpekte noen av dere det faktum at mange DNA-treff var sammensatt av segmenter plassert i samme posisjon på kromosomene. Her adresserer vi disse bekymringene og presenterer endringene vi gjorde for å gi deg bedre resultater.

I dette forrige notatet, forklarte vi at noen DNA-segmenter deles av et stort antall individer, og dermed skaper mange DNA-treff som ikke er veldig relevante fra et genealogisk synspunkt. Takket være filene som er lastet opp til Geneanet DNA, har vi vært i stand til å identifisere et visst antall områder som disse segmentene stammer fra, og ta dem i betraktning ved beregningen av DNA som samsvarer med nøyaktighetsnivåene. Faktisk, når alle delte DNA-segmenter kun er til stede i de identifiserte områdene, har et DNA-treff faktisk en lav nøyaktighet (rød prikk), så det er normalt å se en redundans for noen segmenter i DNA-treffene dine.

For å gi mer relevante resultater har vi endret kriteriene for å vise et DNA-treff. Det resulterer i endringer i listen over DNA-treff de neste dagene. Her er endringene som er inkludert i denne oppdateringen:

  • DNA-treff som bare består av segmenter som er til stede i de identifiserte områdene (for tiden med lav nøyaktighet) vil ikke lenger vises;
  • DNA-treff som består av noen segmenter som er til stede i de identifiserte områdene, vil fremdeles vises, men disse segmentene vil bli identifisert i Chromosome Browser og i den eksporterte CSV-filen;
  • DNA-treff sammensatt av små segmenter (mindre enn 12,5 cM) vil nå vises.

Etter disse endringene bedres nøyaktighetsnivået seg også:

  • Det lave nøyaktighetsnivået (rød prikk) tilsvarer nå DNA-treff sammensatt av segmenter hvis størrelse ikke overstiger 10 cM;
  • Middels nøyaktighetsnivå (oransje prikk) inkluderer nå DNA-treff sammensatt av segmenter som er større enn 10 cM (men ikke oppfyller høye nøyaktighetsterskler), så vel som DNA-treff med minst halvparten av segmentene deres i de identifiserte områdene (selv om disse treffene passerer terskelen for høy nøyaktighet).

Som et resultat av denne oppdateringen kan antallet av dine DNA-treff reduseres eller økes, men uansett antall, er formålet med disse endringene å øke kvaliteten.

Vær imidlertid oppmerksom på at uansett prikkens farge, det oppdagede forholdet kan være reelt, eller tvert imot ikke eksisterende (spesielt for delte DNA-prosenter lavere enn 0,7%). De tre nøyaktighetsnivåene vi foreslår, er ganske enkelt ment å la deg fokusere forskningen din på de slektningene som vi anser som mest relevante fra et genealogisk synspunkt.

Disse forbedringene vil snart la oss gi deg tilgang til en liste over DNA-treff som er delt mellom deg og dine genetiske slektninger.

Vi sees snart og nyt oppdagelsene dine på Geneanet!

Dine DNA treff

Vennligst still spørsmålene dine i vårt forum

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med