Geneanet > Ressurser > Blogg > Genealogi

Ut og søke tjeneste

Postert av Jean-Yves on 26. feb. 2020

Fram til første verdenskrig var hushjelp og tjenestepike den største yrkesgruppen blant kvinner. Nesten alle tjenestefolk i landet var før århundreskiftet blitt kvinner. En hushjelp solgte ikke bare sin arbeidskraft, men også sitt privatliv. Hun bodde på arbeidsplassen og familien hun tjente hos.

I Kristiania var det stor etterspørsel etter tjenestejenter. I 1875 var det omtrent 7 500 tjenestejenter i Kristiania, det vil si så mye som ti prosent av byens befolkning og nesten halvparten av alle yrkesaktive kvinner. Mot slutten av århundret sank andelen tjenestejenter i takt med at det kom flere yrkesmuligheter for kvinner innen industri og service.

Source

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med