Geneanet > Ressurser > Blogg > Genealogi

Vil ha flere innom det “aller helligste”

Postert av Jean-Yves on 10. sep. 2019
 

Nasjonalbiblioteket har en unik samling av både kvensk og norskfinsk materiale, som forteller en spennende historie om deres bosetting og livet i Nord-Norge. Nå vil de ha mer besøk både på nett og i Oslo. – Det som er viktigst for oss i Nasjonalbiblioteket er å løfte frem dette materialet. Vi ønsker å vise det […]

Nasjonalbiblioteket har en unik samling av både kvensk og norskfinsk materiale, som forteller en spennende historie om deres bosetting og livet i Nord-Norge. Nå vil de ha mer besøk både på nett og i Oslo.

– Det som er viktigst for oss i Nasjonalbiblioteket er å løfte frem dette materialet. Vi ønsker å vise det frem og skape en bevissthet rundt det at vi også har materiale som er kvensk relatert og som er på kvensk, sier Johanne Ostad.

Nasjonalbiblioteket har gamle og nye dokumenter, trykksaker, personarkiver, foto, lærebøker, romaner, plakater, musikk, kvenske språkprøver samlet av språkforskere og mye mer i sitt arkiv.

Source

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med