Geneanet > Ressurser > Blogg > Genealogi

Romersk bronsekjele funnet i gravrøys i Gauldalen

Postert av Jean-Yves on 24. sep. 2019
 

– Slike kjeler ble importert fra Romerriket og vitner om at vi befinner oss i et område med status og rikdom under romertiden, sier arkeolog Merete Moe Henriksen. En gang rundt år 150 – 300 e.Kr. døde et menneske på stedet vi i dag kaller Gylland i Gauldalen, sør i Trøndelag. Etter at liket var […]

– Slike kjeler ble importert fra Romerriket og vitner om at vi befinner oss i et område med status og rikdom under romertiden, sier arkeolog Merete Moe Henriksen.

En gang rundt år 150 – 300 e.Kr. døde et menneske på stedet vi i dag kaller Gylland i Gauldalen, sør i Trøndelag. Etter at liket var brent, ble levningene lagt i en bronsekjele. Denne ble så dekket eller pakket inn i never, før den ble begravd under flere hundre kilo med stein.

Source

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med