Geneanet > Ressurser > Blogg > Genealogi

Slektsgranskning er blitt enklere med nytt register

Postert av Jean-Yves on 22. aug. 2019
 

Kirkebøker, dødsannonser og fengselsprotokoller er kilder for et nytt historisk befolkningsregister. Folk flest kan finne sine forfedre, men ikke hele historien deres. Forskere kan nå meske seg med dypdykk i opplysninger om døde nordmenn for å finne svar på historiske, medisinske og samfunnsvitenskapelige gåter. Spredning av sykdommer, endringer i barnedødelighet, sosial og geografisk mobilitet er […]

Kirkebøker, dødsannonser og fengselsprotokoller er kilder for et nytt historisk befolkningsregister. Folk flest kan finne sine forfedre, men ikke hele historien deres.

Forskere kan nå meske seg med dypdykk i opplysninger om døde nordmenn for å finne svar på historiske, medisinske og samfunnsvitenskapelige gåter. Spredning av sykdommer, endringer i barnedødelighet, sosial og geografisk mobilitet er noe av det registeret kan gi oversikt over, meldte Dagsnytt tirsdag.

Source

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med