Geneanet > Ressurser > Blogg > Genealogi

For 100 år siden forlot 462 tyskere Trøndelag – det var slutten på en merkelig historie

Postert av Jean-Yves on 5. aug. 2019
 

Dette var slutten på en svært merkelig historie fra Norge under den første verdenskrigen: Den fire og et halvt år lange interneringen av et stort tysk krigsskip med 462 menn ombord i Trøndelag. Skipets støyende farvel var forholdsvis beskjedent sammenlignet med måten skipet gjorde sin entre i Trondheim den 16. november 1914.

Denne morgenen avfyrte båten hele 21 skudd salutt for det norske flagget. Forvirringen i byen var stor, også fordi kanondrønnet ikke kom fra et vanlig krigsskip, men en stor passasjerbåt. «Berlin» var hele 186 meter lang og hadde to skorsteiner som raget rundt 60 meter.

Source

1 kommentar

Hva var årsaken til interneringen? At skipet hadde brutt vår nøytralitet?


Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med