Din annonse blokkering kan påvirke din Geneanet opplevelse.

Geneanet er reklamefri og din annonse blokkering kan påvirke din Geneanet opplevelse. Vi foreslår at du slår av din annonse blokkering når du bruker Geneanet (klikk på AdBlock ikonet og velg slå av "Aktiver på denne siden").

Geneanet > Ressurser > Blogg > Genealogi

Norges eldste bøker gjester Sarpsborg

Postert av Jean-Yves on 4. jun. 2019
 

I 2019 feires 500-årsjubileum for den norske boka. I 1519 utkom Breviarium Nidrosiense og Missale Nidrosiense. Utgivelsene skulle dekke den katolske kirkens behov for en standardisert liturgi i Norge. Bøkene ble trykt i Paris og København, men fordi de ble trykt på norsk initiativ, for norske penger, og for det norske markedet, regnes bøkene for norske.

– Som en del av jubileet skal Nasjonalbibliotekets forskningsbibliotekar Siv Frøydis Berg og papirkonservator Chiara Palandri reise til noen utvalgte kommuner og bibliotek for å vise fram og fortelle om disse to klenodiene.

Source

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med