Din annonse blokkering kan påvirke din Geneanet opplevelse.

Geneanet er reklamefri og din annonse blokkering kan påvirke din Geneanet opplevelse. Vi foreslår at du slår av din annonse blokkering når du bruker Geneanet (klikk på AdBlock ikonet og velg slå av "Aktiver på denne siden").

Fra 17. januar til 27. januar 2019, fotografer minnesmerke plaketter nær deg... Finn ut hvordan delta.
Geneanet > Ressurser > Blogg > Genealogi

Norges to eldste trykte bøker fyller 500 år

Postert av Jean-Yves on 9. jan. 2019
 

2019 står i bokas tegn. Da er det er både nasjonalt bokår og 500-årsjubileum for de to første norske trykte bøkene. Nasjonalbiblioteket på Solli plass åpner en stor historisk utstilling.

Begivenhetene markeres med 1.500 arrangementer på norske biblioteker i hele landet. De eldste norske trykte bøkene er «Missale Nidrosiense» og «Breviarium Nidrosiense», som ble trykket henholdsvis i København og Paris i 1519. Den første er en messebok for Norge. Den andre er en håndbok i liturgiske seremonier for prester. Begge bøkene står på listen over den norske dokumentarven.

Source

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med