Geneanet > Ressurser > Blogg > Genealogi

Historien om lille Frøyas dåpskjole startet vel egentlig “ved Mjøsas bredd”, på 1860-tallet

Postert av Jean-Yves on 29. jan. 2019
 

Lille Frøya er nok ikke klar over at det snart er «photoshoot», der hun trilles inn i Nordberg kirke. Det er heller ikke lenge til møte med presten i forbindelse med kommende dåp, og dåpskjolen skal prøves, og foreviges i lokalavisa. For dette er ikke noe vanlig dåpskjole, men en veldig gammel dåpskjole.

– Kjenn her, man kjenner nesten historie i stoffet! Jeg synes det er så utrolig hyggelig og fint å kunne få bruke denne familiekjolen til mine barn også. Det betyr mye, sier mamma Ida Jørstad Rasmussen, mens storesøster Vilma og journalisten står spente og venter på at hele den vakre og skjøre dåpskjolen er ute av esken, esken med falmet håndskrift: Dåpskjole 1870, skrevet på lokket.

Source

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med