Geneanet > Ressurser > Blogg > Genealogi

Foss legger ut på en spennende forskningsferd for å finne opphavet til tradisjonen – og han mener å finne det

Postert av Jean-Yves on 29. jan. 2019
 

Fosen historielag kom før jul med en ny utgave av Årbok for Fosen, den 57. i rekka.

Årboka er redigert av Per Ole Sollie og Svein Henrik Pedersen og er i år på 190 sider. Boka inneholder flere store artikler. To av dem har «kirkelig» tema, en tredje har tema fra det folkelige truslivet.

Hitra fostret på slutten av 1600-tallet en prest som i sin samtid ble regnet blant de fremste poeter i Danmark–Norge. Det var Rasmus Claussøn Rosing, sokneprest på Hitra fra 1675 til 1707. Han må kunne regnes som en av Hitras store sønner. Han levde samtidig med Petter Dass og Dorothe Engelbrektsdotter (den siste var han også i slekt med), og han ble i sin samtid ikke regnet for å stå tilbake for de to andre.

Source

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med