Geneanet > Ressurser > Blogg > Genealogi

Pengedryss til sikring av privatarkiver

Postert av Jean-Yves on 26. nov. 2018
 

Hvert år deler Riksarkivaren ut prosjekt- og utviklingsmidler til arkiv. Nå kan du se hvem som har fått støtte! Mange viktige arkiver etter private bedrifter, det frivillige organisasjonslivet og privatpersoner vil nå bli tatt vare på og gjort tilgjengelig for allmenheten.

Regjeringen ved Kulturdepartementet fordelte for 2018 12 millioner kroner til arkivfeltet, noe som innebærer en økning på fire millioner fra 2017. Åtte millioner var øremerket tiltak for privatarkiv, det vil si arkiv som er skapt av og dokumenterer privat samfunnssektor: private bedrifter, det frivillige organisasjonslivet og privatpersoner.

Source

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med