Din annonse blokkering kan påvirke din Geneanet opplevelse.

Geneanet er reklamefri og din annonse blokkering kan påvirke din Geneanet opplevelse. Vi foreslår at du slår av din annonse blokkering når du bruker Geneanet (klikk på AdBlock ikonet og velg slå av "Aktiver på denne siden").

Fra 17. januar til 27. januar 2019, fotografer minnesmerke plaketter nær deg... Finn ut hvordan delta.
Geneanet > Ressurser > Blogg > Genealogi

Utvandrede nordmenn til New York endte både i himmel og helvete

Postert av Jean-Yves on 15. okt. 2018
 

Amerikalinjen, ensbetydende med utvandringen til USA for generasjoner av nordmenn. Bare mellom jomfruturen i mai 1913 og frem til andre verdenskrig reiste nesten en halv million passasjerer med Den norske Amerikalinje.

Som vi skrev i forrige sak i denne serien, var motivet for masseutvandringen svært sammensatt: Fattigdom, undertrykking, klassedeling, overbefolkning og næringsmessige reguleringer i Norge, men også eventyrlyst og rykter om billig jordbruksland i Amerika.

Source

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med