Din annonse blokkering kan påvirke din Geneanet opplevelse.

Geneanet er reklamefri og din annonse blokkering kan påvirke din Geneanet opplevelse. Vi foreslår at du slår av din annonse blokkering når du bruker Geneanet (klikk på AdBlock ikonet og velg slå av "Aktiver på denne siden").

Geneanet > Ressurser > Blogg > Genealogi

16 nordmenn forsvant sporløst i 1942: Nå kan “Octavian”-mysteriet være løst

Postert av Jean-Yves on 12. jul. 2018
 

I nesten 80 år har etterlatte og historikere trodd at 16 nordmenn om bord et handelsskip ble torpedert og senket utenfor Newfoundland. Nå har vraket etter skipet blitt funnet, men på helt annet sted.

9. januar 1942 forlot det norske lasteskipet «DS Octavian» havnen i Galveston i Texas, USA, med et mannskap bestående av 16 nordmenn og en brite. Dampskipet var på vei til Saint John i New Brunswick, Canada med svovel og treharpiks. Men skipet nådde aldri frem til havnen.

Source

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med