Din annonse blokkering kan påvirke din Geneanet opplevelse.

Geneanet er reklamefri og din annonse blokkering kan påvirke din Geneanet opplevelse. Vi foreslår at du slår av din annonse blokkering når du bruker Geneanet (klikk på AdBlock ikonet og velg slå av "Aktiver på denne siden").

Disse etternavnene kan forsvinne

Postert av Jean-Yves on 16. apr. 2018
 

Hansen, Johansen og Olsen er fortsatt de tre vanligste etternavnene i Norge. Hele 150.000 personer har ett av disse navnene som etternavn.

Nå kan imidlertid sen-navnenes storhetstid gå mot slutten, mener Olav Veka, som er en av Norges fremste eksperter på fornavn og etternavn. Et «sen-etternavn» som Olsen eller Hansen kalles på fagspråket et patronym, som kommer fra det greske ordet pater, eller far. Altså at vi får etternavnet fra far.

Source

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med