Din annonse blokkering kan påvirke din Geneanet opplevelse.

Geneanet er reklamefri og din annonse blokkering kan påvirke din Geneanet opplevelse. Vi foreslår at du slår av din annonse blokkering når du bruker Geneanet (klikk på AdBlock ikonet og velg slå av "Aktiver på denne siden").

NTNU Gunnerusbiblioteket 250 år – et “nasjonalbibliotek” i Trondheim

Postert av Jean-Yves on 6. mar. 2018
 

Takket være initiativet til Gunnerus har biblioteket en stor del av vår felles nasjonale skriftkultur bevart i Trondheim med dokumenter gjennom mer enn 700 år, en del finnes sågår ikke andre steder.

I år er det 250 år siden Gunnerusbiblioteket, eller mer korrekt Det Kongelige Norske Videnskapers Selskabs bibliotek fikk sin første fungerende bibliotekar i 1768. Amanuensis Johan Daniel Baade ble innsatt i stillingen i 1767 men rakk aldri å starte i bibliotekarjobben. Det var biskop Johan Ernst Gunnerus som i praksis ble den første bibliotekar på nyåret 1768, ved siden av sine mange plikter innen Kirken og i vitenskapene.

Source

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med