NTNU Gunnerusbiblioteket 250 år – et “nasjonalbibliotek” i Trondheim

Postert av Jean-Yves on 6. mar. 2018
 

Takket være initiativet til Gunnerus har biblioteket en stor del av vår felles nasjonale skriftkultur bevart i Trondheim med dokumenter gjennom mer enn 700 år, en del finnes sågår ikke andre steder.

I år er det 250 år siden Gunnerusbiblioteket, eller mer korrekt Det Kongelige Norske Videnskapers Selskabs bibliotek fikk sin første fungerende bibliotekar i 1768. Amanuensis Johan Daniel Baade ble innsatt i stillingen i 1767 men rakk aldri å starte i bibliotekarjobben. Det var biskop Johan Ernst Gunnerus som i praksis ble den første bibliotekar på nyåret 1768, ved siden av sine mange plikter innen Kirken og i vitenskapene.

Source

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med