Din annonse blokkering kan påvirke din Geneanet opplevelse.

Geneanet er reklamefri og din annonse blokkering kan påvirke din Geneanet opplevelse. Vi foreslår at du slår av din annonse blokkering når du bruker Geneanet (klikk på AdBlock ikonet og velg slå av "Aktiver på denne siden").

Oslo het lenge Opsloe. Men hva betyr det?

Postert av Jean-Yves on 20. feb. 2018
 

Den forkortede formen Oslo kan bety: “En bratt bergvegg nær en engslette ved vann”.

Vi må derfor ta utgangspunkt i den første stavelsen Ops, og ikke bare Os. Ser vi for eksempel på stedsnavnet Opsarvatn i Norsk Stadnamnleksikon (Sandnes & Stemshaug, 1979), kommer Ops fra gammelnorsk Ufs, som betyr “bratt bergvegg”, brukt i stedsnavn (Gamalnorsk ordbok av Heggstad, 1930).

Source

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med