Din annonse blokkering kan påvirke din Geneanet opplevelse.

Geneanet er reklamefri og din annonse blokkering kan påvirke din Geneanet opplevelse. Vi foreslår at du slår av din annonse blokkering når du bruker Geneanet (klikk på AdBlock ikonet og velg slå av "Aktiver på denne siden").

Fra 17. januar til 27. januar 2019, fotografer minnesmerke plaketter nær deg... Finn ut hvordan delta.
Geneanet > Ressurser > Blogg > Genealogi

Brev avslører detaljer fra riksforsamlingens skyggeside

Postert av Jean-Yves on 5. jan. 2018
 

I Johan Colletts brev hjem til sin kjære får vi et innblikk i livet bak fasaden under riksforsamlingen i 1814. Her beskrives kummerlige forhold med 17 timers gjørmetur med hest, matmangel og netter hvor de sov andføttes i svett sengetøy.

Den 12. april 1814 sitter eidsvollmann og fogd Johan Collett, også kjent som «Buskerudsvarten» på grunn av sin mørke manke, og skriver brev hjem til sin kjære Christiane Collett. Han var finanskomiteens sekretær under riksforsamlingen på Eidsvoll. Hans beretninger vitner om at det var ikke et luksusliv som møtte de 112 innlosjerte utsendingene på gårdene omkring Eidsvoll Verk.

Source

Logg inn for å legge inn en kommentar Logg inn / Bli med